Putovanje

COVID putne restrikcije

Prije ulaska na teritorij Republike Hrvatske, pročitajte ažurirane važne podatke koje je objavio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske na sljedećoj poveznici:  https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286212.

Transfer s aerodroma


Ako dolazite avionom, možemo organizirati prijevoz od zračne luke do vaše smještajne jedinice i nazad. Samo trebate ispuniti obrazac za transfer i naš tim za rezervaciju kontaktirat će vas s detaljima i cijenama.

Vidimo se u Vrsaru!

Kako doći do Vrsara


Putujete avionom

Najbliži aerodromi su:

  Venecija ITA

  link

  Trst ITA

  link

  Ljubljana SLO

  link

  Zagreb CRO

  link

  Pula CRO

  link

  Rijeka CRO

  link

  Aerodrom Pula je najbliži Vrsaru.


  Putujete autobusom

  Do Vrsara nema puno autobusnih linija, samo su neke iz Zagreba (preko Rijeke) i Trsta.

   Zagreb CRO

   link

   Trst ITA

   link


   Putujete automobilom

   Ako dolazite sa sjevera (smjer Ljubljana - Koper), za ulazak u područje Istre morate prijeći granicu KAŠTEL - Dragonja ili PLOVANIJA - Šečovlje. Zatim slijedite put do Poreča i nastavite do Vrsara.

   Ako dolazite s istoka (smjer Zagreb ili Split) krenite cestom prema Rijeci. Prođite tunel Učka i vozite prema Poreču. Izađite na izlaz Poreč i slijedite smjer do Vrsara.

   Ako dolazite s juga (smjer Pula), najkraće je ući na brzu cestu (Istarski ipsilon) u Puli i slijediti smjer do Poreča. Inače možete lokalnom cestom kroz Vodnjan, Bale i Sv. Lovreč prema Poreču.

   Najam automobila dobra je opcija ako planirate ostati duže i sami istražiti Istru.

    Prijelaz državne granice


    U većini slučajeva jedini oblik osobne iskaznice je valjana putovnica. A ako ste državljanin EU-a ili SAD-a, možete upotrijebiti i svoju nacionalnu osobnu iskaznicu. Hrvatski carinski propisi gotovo su u potpunosti u skladu sa standardima EU.

    Stranci kojima je potrebna viza za Hrvatsku mogu ispuniti obrazac zahtjeva za vizu on-line na crovisa.mvep.hr (dostupan na engleskom, ruskom, ukrajinskom, albanskom i turskom jeziku). Sva pitanja u vezi s hrvatskim viznim režimom mogu se poslati na: vize@mvep.hr ili posjetiti www.mvep.hr

    O Hrvatskoj


    Hrvatska je mala zemlja s prekrasnom prirodom, zanimljivom tradicijom, bogatom kulturnom baštinom i raznolikom gastronomijom.

    Hrvatsko nacionalno područje ukupno broji 56.594 km² s 31.479 km² obalnih voda za jedrenje, plivanje i ronjenje.

    Hrvatska zauzima najveće područje istočne obale Jadranskog mora koje je dio Sredozemnog mora. Uski planinski lanac Dinara dijeli mediteransku regiju u zemlji od njezina srednjoeuropskog kontinentalnog dijela. A ako ljepota takvih krajolika nije bila dovoljna, evo osvježavajuće vijesti: voda iz slavine pitka je u cijeloj Hrvatskoj.

    Hrvatska u brojkama:

    • oko 4 milijuna stanovnika
    • 1244 otoka
    • 3278 km obale
    • 8 nacionalnih parkova: Brijuni, Kornati, Krka, Mljet, Paklenica, Plitvička jezera, Risnjak i Sjeverni Velebit.

    Valuta: nacionalna valuta je KUNA (kn), s jednom kunom jednakom 100 lipa.

    Novac možete zamijeniti u bilo kojoj banci u zemlji, mjeničnim uredima, poštama i u gotovo svim putničkim agentima, hotelima i kampovima. Većina poslovnica i bankomata također će prihvatiti kreditne kartice kao što su Visa, MasterCard, American Express i Diners, itd.

    Napajanje: 220V

    Poziv na broj: +385 (00385)

    Vremenska zona: GMT +01: 00

    Klima: Hrvatska uživa tri različite klime. Obala ima ugodnu mediteransku klimu s velikim brojem sunčanih dana u godini. Ljeta su vruća i suha, a zime blage i mokre. Temperature se lagano spuštaju tijekom kretanja u unutrašnjost, gdje je klima kontinentalna i umjerena. Jednom kad se popnete iznad 1.200 m, u ljetnim mjesecima dočekat će vas svjež planinski zrak i temperature oko 13 ºC.

    UNESCO-va odredišta u Hrvatskoj:

    • Dioklecijanova palača i srednjovjekovni Split
    • Jakova u Šibeniku
    • Nacionalni park Plitvička jezera
    • Povijesna jezgra Trogira
    • Ranokršćanski kompleks Eufrazijeve bazilike u Poreču
    • Stari grad Dubrovnik - gradska jezgra
    • Starigradsko polje na otoku Hvaru

    Zanimljivosti vezane uz Hrvatsku: Kravata je hrvatski izum iz 17. stoljeća. Najveća kravata na svijetu, dugačka 808 metara, bila je vezana oko Arene, pulskog amfiteatra.

    Što posjetiti, istražiti i kušati
    dok ste u Vrsaru?


    Image
    Image
    Image